Rejsemålet er lukket for sæsonen. Lige før sæsonen starter igen, vil vi opdatere siden med information om udflugter, træffetider m.m.

Mad og drikke

En ferie på Skiathos har meget at byde på i det kulinariske regi. Derfor har vi valgt at beskrive et par af de ting man bør prøve og sågar købe med sig hjem. Oliven og olivenolie kan købes stort set overalt, og er dermed en passende souvenir at medbringe til norden. Foruden dette vælger mange at købe både Ouzo og Metaxa med sig.  
Det græske køkken glæder stort set alle besøgende. Hver og en har ofte sin egen livret. Dog skal det græske køkken ses som en helhed, og dette opsummeres perfekt under betegnelsen 'Meze'. Velbekomme!

Oliven
Grækenland er kendt for sine 120 millioner oliventræer. Træet kaldes for ”barnets træ”, og gives ofte i dåbsgave. Ca. 30 år senere kan ”barnet” nu høste frugterne og opnå omkring 30kg oliven pr træ. For at fremstille en god liter ”ekstra jomfru olivenolie” kræves op imod 5-7kg oliven. Det ”grønne guld” har altid været en vigtig indtægtskilde, og sikrer desuden langt liv blandt de lokale.

Ouzo
Ouzo er brændevin destilleret på presset vindruer – tilsat stjerne-anis. Anisolien i kombination med koldt vand skaber den hvide farve under sammenblanding. Derfor tager ouzo sig bedst ud med isterninger i glasset.

Metaxa
Metaxa er en cognac-variant. Faktisk er der tale om hvidvin som er destilleret med et antal krydderier samt rosenblade. Metaxa må kun produceres i Grækenland og nyder stor popularitet blandt lokale og besøgende.

Meze
Her er tale om et arabisk ord 'Mazetik', som har taget en mindre sproglig forvandling. Ordet betyder ”smag/at smage”, og det forklarer enkelt hvad man skal gøre med maden. Bestil flere små retter af forskellig karaktér og sørg for at dele maden med alle ved bordet. Alle retter på menuen er brugbare og man bestemmer selv kombinationerne. Således opnår man den bedste oplevelse med det græske køkken. Alt skal prøves og smages!